Sétányt neveztek el Párizsban a három éve meggyilkolt zsidó asszonyról

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A 85 éves Holokauszt túlélő Mireille Knollt tizenegy késszúrással ölték meg; testét több helyen megégették. Tetemének maradványait 2018. március 23-án találták meg párizsi lakásában. A gyilkosság antiszemita jellegét a fellebbviteli bíróság állapította meg.

Mireille Knoll

Mireille Knollról vasárnap délelőtt megemlékezést tartottak a francia főváros 11. kerületében, a Boulevard de Ménilmontant 83 sz. ház előtt. Az eseményen politikai, vallási vezetők és civil személyek vettek részt.

A 85 éves, Parkinson kóros Mireille Knoll Holokauszt túlélő holttestét tizenegy késszúrással és összeégetve találták meg lakásán 2018. március 23-án. A gyanú rögtön Yacine Mihoub-ra, a szomszéd 31 éves fiára, aki az asszonyt gyermekkora óta ismerte, valamint a korábban pszichiátrián kezelt 24 éves Alex Carrimbacus-re terelődött.

A párizsi fellebbviteli bíróságon a két vizsgálóbíró Alex Carrimbacus tanúvallomása alapján megállapította a gyilkosság antiszemita indítékát. Egy Mireille Knollal történt szóváltás nyomán Yacine Mihoub azt mondta, hogy „a zsidóknak sok a pénzük és jó dolguk van”. A védőügyvédek szerint az antiszemitizmus vádja koholmány volt. Az ügy átkerült a büntetőbíróságra, ahol a vád „kiszolgáltatott személy ellen vallási okból elkövetett gyilkosság” lesz.

ejpress.org – Bassa László

Címkék:gyilkosság, Mireille Knoll

[popup][/popup]