“Sárga csillag” flashmob

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Összefoglaló, kép, videó

Mintegy ezer ember gyűlt össze ma délután a Kossuth téri flashmobon, tiltakozásul a jobbikos Gyöngyösi zsidólistázó felszólalása ellen. A szervezők egy petíciót és egy nagy halom sárga csillagot küldtek be az országgyűlésnek: minden képviselőnek egyet. Hadd lássák, hová vezet a jobbikos náci beszéd.

A szerző felvétele

Mindezt persze csak azok láthatták, akik közel voltak az eseményekhez. A flashmob túl jól sikerült, olyan sokan voltunk, hogy jómagam nem fértem az akció közelébe. Valószínűleg még sokan mások sem, mert egymást kérdezgették, mi lesz a program. Ezek az emberek tüntetéshez vannak hozzászokva. Sok régi baráttal találkoztam, ahogy mindig, az antifa megmozdulásokon. Jól elbeszélgettünk arról, mit is lehet tenni egy ilyen helyzetben. Érződött mindenkin, hogy szelíd álldogálásnál sokkal többre is kész volna, ha volna, aki programot ad.

Van tehát tartalék. Van kire támaszkodni. Ha nagyobb demonstrációt hirdetnének, jó előre, arra sok embert lehetne mozgósítani. A flashmob jó kezdet volt. Jöjjön a folytatás.

[popup][/popup]