San Francisco Pride: nem engedélyezik izraeli csoportok részvételét, de a palesztinokat szívesen látják

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Zsidó szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, miután a San Francisco Pride felvonulás szervezői szerdán közölték, hogy nem lesz izraeli felvonulási kocsi a rendezvényen, de üdvözölték a palesztinbarát csoportok részvételét.

Kép forrása: sfpride.org

“Nincs izraeli felvonulási kocsi az SF Pride felvonuláson. Az SF Pride nagyra értékeli a zsidó queer egyének hozzájárulását a békéért való kiállásban, és elismeri kitartó erőfeszítéseiket. Az SF Pride ügyel arra, hogy ne keverje össze a zsidó csoportokat és az Amerikában élő zsidó embereket Izrael állammal” – fogalmaztak a pride-felvonulás szervezői egy közleményben, amelyben a politikájukkal kapcsolatos, állításuk szerint félrevezető tájékoztatásra reagáltak. “Üdvözöltük és továbbra is üdvözöljük a palesztinbarát csoportokat az SF Pride felvonuláson. Ha többen érdeklődnek, csatlakozhatnak az Ellenállás Kontingenshez, vagy ha egy ilyen csoport saját kontingenst szeretne, meghívjuk őket, hogy kérjenek díjmentességet”.”

A helyi zsidó szervezetek (Bay Area Jewish Community Relations Council – JCRC) felszólították az SF Pride-ot, jelentse ki világosan, hogy “mindenkit, beleértve az LMBTQ+ izraelieket is, szívesen látnak a Pride-on”.

“Elkeserítőnek tartjuk a San Francisco Pride rosszul megfogalmazott nyilatkozatát” – mondta a JCRC képviselője. “Senkit sem szabad etnikai identitása miatt kitiltani.”

A Stop Antisemitism  nevű civil szervezet felszólította támogatóit, hogy lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel a “diszkriminatív gyakorlatukkal” kapcsolatban.

Jpost.com

Címkék:kirekesztás, LMBTQ, Pride

[popup][/popup]