Róna Tamás szerint halálos fenyegetéseket kapott Orbán Viktornak hálálkodó posztja után

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Róna Tamás rabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület (ZSIMA) alapítója az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében azt panaszolja, hogy az Orbán Viktor Ros Hasana-i üdvözletére válaszul írt „Hála és köszönet” című facebook posztjára fenyegető, sőt egyenesen halálos fenyegetést tartalmazó üzenetet is kapott.

Róna Tamás

A kormánysajtó, sőt a kurucinfo által is ismertetett közleményben egyebek közt ez olvasható:

Prof. dr. Róna Tamás főrabbi szerint a megújulás küszöbén áll a magyar neológia, azonban esete is bizonyítja: zsidó zsidónak is farkasa.

 

“…rengeteg zsidó vallású ember kommentelt, sőt a nyomdafestéket nem tűrő, fenyegető üzenetek mögött a judaizmushoz köthető közéleti szereplők is vannak.”

“Ez egy tiszta visszacsatolás arról, hogy ma a zsidó közélet, adott esetben a neológia egy belső megújulásban van. Hiszem, hogy amikor új élet születik, az mindig vajúdással jár, amikor viszont már a nyílt térben halálos fenyegetéseket kapok láthatatlan ellenfelektől, egy, a neológ zsidóság számára örömteli köszöntésre vonatkozóan, az azt mutatja, hogy számos dolgot tisztázni kell, egyeztetnünk, helyre kell tennünk, mert ez az alapvető fennmaradásunknak a feltétele. Szándékosan szerettem volna, hogyha ez a posztom nyilvános, mert ennek üzenete van; az egyházi és a közösségi értékek mellett való kiállás és az összetartozás erősítése. A miniszterelnök üzenetét is egy ilyen gesztusnak tartom, hiszen rabbiként illetve a ZSIMA elnökeként prioritás volt, van és lesz számomra a mindenkori magyar kormánnyal való együttműködés”.

Címkék:Mazsihisz, Orbán Viktor, Róna Tamás, ZSIMA

[popup][/popup]