Palesztin külügyminiszter: az UNESCO vezetője “behódolt az izraeli megfélemlítő kampánynak”

Írta: jég - Rovat: Politika

irina-bokova

Irina Bokova

Irina Bokova, az UNESCO igazgatója kijelentette, hogy Jeruzsálem zsidók, keresztények és moszlimok számára egyaránt fontos, így – közvetve – kifejezte egyet nem értését a közgyűlés határozatával, mely a város zsidó szent helyeit csak arab nevükön említi, mintha azoknak semmi közük nem lenne a a zsidókhoz.

Válaszul a palesztin külügyminiszter, Rijad al-Malki dühödt kirohanást intézett Bokova ellen, mondván, hogy túllépte hatáskörét és nincs joga az UNESCO végrehajtó bizottság határozatát bírálni. „Ez elfogadhatatlan álláspont és a tagállamok akaratának nyílt semmibevétele” – jelentette ki Malki. “Bokova asszony leplezetlen megnyilvánulása aláássa a Végrehajtó bizottság munkáját és ezért teljességgel elfogadhatatlan.” Bokova asszony behódolt az „izraeli megfélemlítő kampánynak” – tette hozzá.

Az UNESCO-ban (eddig) helyet foglaló izraeli küldött információi szerint Bokova életveszélyes fenyegetéseket is kapott és biztonságára fokozottan ügyelnek.

Palestinian Foreign Minister Riyad al-Malki attends a meeting with Arab foreign ministers at Arab League headquarters in Cairo September 12, 2011. Arab League ministers agree to submit a Palestinian bid for statehood to the United Nations, while the EU earlier said it has still not decided on a united position regarding a Palestinian bid. REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany (EGYPT - Tags: POLITICS) - RTR2R7MQ

Rijad al-Malki

Címkék:Irina Bokova, palesztin, UNESCO

[popup][/popup]