Palesztin költő egy londoni tömeggyűlésen: „Normalizálni kell a tömeggyilkosságokat”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Egy londoni palesztinbarát tüntetésen Mohammed El-Kurd palesztin költő és aktivista a cionizmust tette felelőssé a világ minden bajáért, és felszólított, hogy a nyugati demokráciák összes intézményét tisztítsák meg „ettől a szörnyűségtől”. 

“Ez az átalakulás pillanata. Már 30 000 mártír halt meg. Ez a mi pillanatunk, hogy átalakítsuk a világot” – hívott fel. “El kell utasítanunk a cionizmust minden intézményünkben, mert antirasszistának lenni annyi, mint anticionistának lenni”.

“A cionizmus – folytatta El-Kurd – apartheid, népirtás, gyilkosság, rasszista ideológia, amely a telepesek terjeszkedésében és a faji uralomban gyökerezik, és ki kell irtanunk a világból. De-cionizálni kell, mert a cionizmus egy halálkultusz”.

Búcsúzóul Kurd felszólított, hogy “normalizáljuk a mészárlásokat, mint status quo-t”.Beszédét üdvrivalgás fogadta.

A Rágalmazásellenes Liga (Anti Defamation League)  aláhúzta El Kurd, hogy “kendőzetlen, kegyetlen antiszemitizmust terjeszt. El-Kurd azzal vádolta az izraelieket, hogy megeszik a palesztinok szerveit, és hogy különös vágyat éreznek a palesztin vér után. Az izraelieket nácikhoz hasonlította és az egyik nyolcéves izraeli túszon gúnyolódott”.

*

Miután beszéde szétterjedt az interneten, El-Kurd az X-en (twitter) dühödten tagadta azt, amit egy nappal korábban mondott, és közölte, „a kontextusból kiderül” hogy éppen a tömeggyilkosságok ellen emelt szót, amit Izrael követ el a palesztinok ellen.

i24news

Címkék:antiszemita uszítás, London, Mohamed El-Kurd

[popup][/popup]