Orosz külügyminiszter: A nyugat célja az „oroszkérdés végső megoldása”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Európai Zsidó Kongresszus megdöbbenésének és aggodalmának adott hangot Szergej Lavrov orosz külügyminiszter mai kijelentése nyomán, aki a nyugati kormányok Ukrajnának nyújtott támogatását a hitleri “végső megoldáshoz” hasonlította.

Lavrov orosz külügyminiszter

Lavrov szerdán azt állította, hogy az Egyesült Államok európai államokból álló koalíciót hozott létre az “oroszkérdés megoldására”, ugyanúgy, ahogy Hitler megszervezte a zsidókérdés Végső Megoldását.

“Megdöbbentő és visszataszító számunkra Lavrov miniszter úr szégyenletes hasonlata egyfelől a demokratikus országok koalíciójának fellépése, másfelől Hitler hatmillió halottat követelő zsidóüldözése között ” – mondta Ariel Muzicant, az EJC elnöke.

“Ez a legalantasabb holokauszt torzítás, és felszólítjuk Lavrov urat, hogy egyértelműen kérjen bocsánatot és vonja vissza ezeket a megjegyzéseit” – tette hozzá Muzicant.

Lavrov azt állította, hogy a Nyugat “háborút folytat országunk ellen, amelynek célja ugyanaz: az oroszkérdés “végső megoldása”.

“Nem ez az első alkalom, hogy a miniszter holokauszt-hasonlatokat és Hitlerre való utalásokat használ” – mutatott rá Musicant. “Ennek véget kell vetni. Miközben a következő napokban a holokauszt nemzetközi emléknapját ünnepeljük, azt a napot, amikor a Vörös Hadsereg felszabadította Auschwitzot, a holokauszt áldozatainak emlékét soha nem szabad ilyen visszataszító módon felhasználni”.

European Jewish Congress

 

[popup][/popup]