„Örömmel tölt el bennünket a zsidók szerencsétlensége” – dzsihádista csoportok reakciói a közösségi médiában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Közel-Keleten mindenfelé dzsihádista szervezetek örömüket fejezték ki a Lag Baómer ünnepén a Merón-hegyen történt tömegkatasztrófát követően.

A tragédián örvendező iszlámista website

A Washington DC központú Middle East Media Research (MEMRI) osztotta meg hátborzongató tapasztalatait a The Algemeinerrel, miszerint az Al Kaida és más dzsihádista csoportok hatalmas ünneplésbe kezdtek a tragédiáról értesülve, többnyire a Telegram üzenetküldőn keresztül.

Varit Al-Kasszem ismert Al Kaida hívő a zsidó zarándokok holttesteit ábrázoló fényképet posztolta, ezzel a kommenttel: „Ezek nem a mieink, nem gáza halottai, hanem a lépcsőomladék alatti zsidó tetemek. Ó, Allah, mennyire örülünk ennek a szerencsétlenségnek.” Az ISIS aktivista Mousa hasonló szellemben számolt be a veszteségekről. Fotót tett közzé a helyszínről a szerencsétlenség előtti és utáni helyzetről: „Zsidók tetemei borítják az utat, Allahnak legyen hála.”

Egy másik poszt szerzője szerint: „Egyre több majom és disznó leszármazott (értsd: zsidók – a szerk.) holttestre bukkannak… A zsidó állam rettegésben és gyászban él.”

A Hezbollah hívei a Twitteren ünnepelték a tragédiát. A The Jerusalem Post tudósítása szerint több mint 2000 követő örvendezett azon, hogy „több mint 20 Palesztinát megszálló gyilkos vesztette életét”. Egy másik – 24 ezer követővel rendelkező – csatornán arra kérték Istent, hogy „terjessze tovább a pokol tüzét”.

Algemeiner – Bassa László

 

[popup][/popup]