Örök nyugalomra helyezték Shani Loukot

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Izraelben örök nyugalomra helyezték azt a 22 éves izraeli lányt, akit október 7-én a Hamász megölt és félmeztelen holttestét végighurcolta a Gázai övezeten.

Shani Loukot vasárnap temették el az izraeli Srigim városában tartott szertartáson, ahol több száz gyászoló jelent meg, hogy lerója kegyeletét – írja a Telegraph.

Louk egyike volt annak a több mint 360 izraeli civilnek, akiket a Hamász terroristái meggyilkoltak a dél-izraeli Nova zenei fesztiválon.

“Bocsánatot kérek. Nem értettük meg, hogy milyen veszélyes volt számodra odamenni” – mondta a lány apja, Nissim Louk a temetésen. “Nem fogtuk fel, hogy milyen komoly kockázatot jelent odamenni. Apaként nem tudtalak megvédeni téged. Bocsáss meg nekem.”

Shani Louk

“A haláloddal szimbólummá váltál” – mondta az apja. “Te voltál a fény annak a borzalomnak a sötétségében” – mondta.

Louk holttestét pénteken adták vissza a családjának, miután az Izraeli Védelmi Erők csapatai, akik a Hamász terroristái ellen folytatnak műveleteket, Rafahban megtalálták.

“Nem hittem, hogy valaha is látni fogjuk a holttestét” – mondta édesanyja, Ricarda Louk a temetésen, “kis ajándéknak” nevezve a maradványok visszaadását, és hozzátéve, hogy lánya “szenvedélyes életet élt teljes szívéből”.

A díjnyertes fotó

A Shani Louk meztelen holttestét hurcoló terroristákról készült fénykép bejárta a világot. A kép szerzője megkapta a Nikon cégtől az év fotója címet.

Jobb érzésű emberek petícióban követelik, hogy Nikon cég vonja vissza az elismerést a mészárlást lelkesen végigfotózó újságírótól. A petíciót eddig 170 ezren írták alá.

NYPost

Címkék:Gáza, Hamasz, Október 7

[popup][/popup]