“Öljétek meg a zsidókat!” – ordítozták Bécsben, a Stephansplatzon

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A boszniai futballcsapat szurkolói spontán módon csatlakoztak egy palesztinpárti tüntetéshez Bécs belvárosában, majd antiszemita jelszavakat kezdtek kántálni.

Erről ír a Der Standard c. osztrák újság.

A tudósításhoz egy videót is mellékeltek a YoTube-on, amin több tucat palesztinpárti tüntető látható, akik palesztin zászlókat lengetnek a Stephansplatz-on, és azt kiabálják, “Szabadítsátok fel Palesztinát”!

A kék-sárga-fehér nemzeti színekbe öltözött boszniai szurkolók beálltak a demonstrálók közé. Kiabálásuk egy ideig összemosódott a többiekével, míg végül elkezdték kántálni: “Ubij, Ubij, Židove!” (“Öld meg, öld meg a zsidókat!”)

A boszniai szurkolók egyébként azért érkeztek a városba, hogy megnézzék a hazájuk és Ausztria közötti egy nappal később esedékes futballmérkőzést.

Az osztrák rendőrség azt nyilatkozta, kivizsgálják az ügyet.

Az Izrael-ellenes és nemritkán antiszemitizmusba forduló tüntetések szezonja 2014 nyara volt Európa fővárosaiban. Ekkor folytak Izrael Hamasz-ellenes hadműveletei a Gázai övezetben. A tüntetők forma szerint azt követelték, hogy Izrael mielőbb vessen véget Hamasz elleni akciójának, a demonstrációk azonban gyakran váltak rasszista megmozdulássá, ahol a tömeg antiszemita szlogeneket kiáltozott.

Képkivágás

 

A Times of Israel cikkét Cseresznye Gábor fordította.

Címkék:antiszemita jelszavak, Bécs, bosnyákok

[popup][/popup]