Netanjahu: Mindenkinek válaszokkal kell szolgálnia a Hamasz invázióhoz vezető mulasztásokért

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda esti főműsoridőben tartott tévébeszédében azt mondta, hogy “mindenkinek válaszokkal kell szolgálnia”, beleértve őt magát is a Hamász október 7-i véres inváziójához vezető mulasztásokért, és ezzel került a legközelebb ahhoz, hogy felelősséget vállaljon azért, hogy nem látta előre a pusztító támadást.

Netanjahu tévébeszéde október 25-én

Először azonban – mondta – Izraelnek meg kell nyernie azt, amit “a létünkért folytatott harcnak” nevezett. Megígérte, hogy hamarosan szárazföldi inváziót hajtanak végre Gázában, hogy megsemmisítsék a Hamászt, és megpróbálják kiszabadítani a túszokat.

“Október 7-e fekete nap volt történelmünkben. A végére járunk annak, ami a déli határon és a Gázai övezetben történt” – mondta Netanjahu beszédében.

“Az összeomlást a végsőkig kivizsgáljuk” – tette hozzá. “Mindenkinek válaszokat kell majd adnia ezzel kapcsolatban – beleértve engem is -, de mindez csak a háború után fog megtörténni”.

Netanjahu úgy fogalmazott, hogy miniszterelnökként ő a felelős az ország jövőjének biztosításáért. “És most az a feladatom, hogy Izrael államot és a népet az ellenségeink felett aratott megsemmisítő győzelemre vezessem. Itt az ideje, hogy egyesítsük erőinket egy cél érdekében: hogy előre törjünk a győzelem felé… ügyünk igazságosságába vetett mély hittel”. (Times Of Israel)

[popup][/popup]