Netanjahu: „Izrael mélyre ereszti gyökereit az ország minden részén”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön egy 600 lakásos lakópark alapkőletételének ünnepségén vett részt Beit El településen (Júdea és Szamária/Ciszjordánia/Nyugati Part), órákkal azután, hogy egy megkéselt izraeli diák holttestére bukkantak a Jeruzsálemtől délre található Gus Ecijón település blokk területén.

Bét El település (forrás: Wikimedia commons)

A 19 éves Dvir Sorek a Migdal Oz településen működő Mahanaim heszder (katonai szolgálatra előkésítő) jesiva tanulója volt. Nagyapját, Binjamin Herling rabbit 2000 októberében ölték meg egy terrortámadás során.

„Küldetésünk az, hogy a zsidó nép szuverenitását biztosítsuk történelmi otthonában. Tudjuk, hogy Izrael földjének birtoklása keserves nehézségekbe ütközik. Ma egy olyan ifjút gyászolunk, akinek családja korábban már hozott áldozatot Izrael földjéért” – mondta Netanjahu.

„Ezek az elvetemült terroristák kitépik a gyökereket, mi ültetünk. Ők rombolnak, mi építkezünk. Elbánunk azokkal, akik az életünkre törnek, és hazánk minden részében mélyre eresztjük gyökereinket”.

A támadást követően több jobboldali képviselő és politikus arra hívta fel a kormányt, terjessze ki fennhatóságát a Nyugati-partra, és kezdje ezt Gus Ecijónnal.

A JTA cikkét Bassa László fordította

 

Címkék:Bét El, Júdea, Judea és Szamária, Netanjahu, Település

[popup][/popup]