Netanjahu a libanoni megállapodásról: Lapid “történelmi kapitulációt” írt alá

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az ellenzéki vezető szerint Jair Lapid izraeli miniszterelnök “a Hezbollah minden követelésének” eleget tett.

Benjámin Netanjahu ellenzéki vezető bírálta a Jair Lapid miniszterelnök által kedden korábban bejelentett megállapodást, amelyet Libanonnal kötöttek a tengeri határok kijelöléséről.

Lapid kijelentésére reagálva, miszerint a megállapodás “történelmi jelentőségű”, a volt miniszterelnök “történelmi kapitulációnak” nevezte az amerikai közvetítéssel létrejött egyezséget.

Netanjahu szerint Lapid engedett “a Hezbollah minden követelésének”, mert “megijedt”, és ezért “megadta magát”.

Ugyanakkor Netanjahu nem mondta, hogy a Kneszetben a megállapodás ellen fog szavazni. Ayelet Shaked izraeli belügyminiszter viszont úgy nyilatkozott, hogy a megállapodás ellen fog szavazni, ha azt nem terjesztik a parlament elé jóváhagyásra.

Lapid Jes Atid pártja gyorsan visszalőtt Netanjahunak, mondván, hogy az ellenzéki vezető a Hezbollah vezetőjének, Haszan Naszrallahnak az üzeneteit “idézte”.

“Az ország ellenzékének vezére, aki lelkes támogatója volt a megállapodásnak, csak azért lett hangos ellenzője, mert ő maga nem tudta elérni azt” – írta a Twitteren a Jes Atid.

“Ajánljuk Netanjahunak,hogy tegye félre  személyes érdekeit, és hallgasson a biztonsági szervek vezetőire, akik egyhangúlag támogatják a megállapodást, és dicsérje meg Lapid miniszterelnököt, aki valós eredményeket tud felmutatni a polgároknak” – áll a válaszközleményben.

i24news

Címkék:Hezbollah, Libanon, tengeri határ

[popup][/popup]