Naszrallah örvendezik: Izrael “legrosszabb napjait éli, el fog tűnni”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezére minapi beszédében azt mondta, hogy a zsidó államot egykor ugyan regionális hatalomnak tekintették, de “magabiztossága, tudatossága és önbizalma megingott” a jogi reformok okozta válság miatt.

Naszrallah rejtekelyéről közvetített beszédét óriás képernyőkön nézik az utcán

A Hezbollah terrorszervezet vezetője kárörvendően kijelentette, hogy Izrael “az eltűnés felé vezető úton” van, miután a kormányellenes aktivisták kaotikus tüntetései, amelyekkel az első igazságügyi reformtörvény elfogadása ellen tiltakoztak, megrázták az országot.

“Izraelt egykor olyan regionális hatalomnak tartották, amelyet nem lehet legyőzni, és a térség országai elfogadták ezt a fenyegetését, mint tényt, amelyet nem lehet megszüntetni” – mondta Haszan Naszrallah egy televíziós beszédben, amelyet az iszlám naptár első hónapjának, Muharramnak a hetedik napján mondott, a médiajelentések szerint napokkal az Ashura nevű nagy síita ünnep előtt.

Hozzátette, hogy Izrael “magabiztossága, tudatossága és önbizalma ma válságba süllyedt”.

A libanoni Naszrallah, akinek országa évek óta pusztító politikai zűrzavarban vergődik, és ahol úgyszintén voltak súlyos tüntetések, a hétfői napot Izrael “legrosszabb” napjának bélyegezte az államalapítás óta.

“Ez a nap a legrosszabb nap az entitás történetében. Ez az, ami az összeomlás, a széttöredezettség és az eltűnés útjára állítja, ha Isten is úgy akarja” – mondta a Hezbollah vezér, aki Izraelt nem is nevezi néven, csak az entitás (képződmény) szóval nevezi meg.

Az izraeli kormány hétfőn életbe léptette az “ésszerűségi” törvényt, amely megtiltja a bíróságoknak, hogy a politikusok döntéseit “ésszerűségük” alapján vizsgálják felül, annak ellenére, hogy tartós tömeges tiltakozások zajlottak, számos vezető igazságügyi, biztonsági, gazdasági és közéleti személyiség ellenezte, és több mint 10 000 tartalékos közölte, hogy tiltakozásul felfüggeszti önkéntes szolgálatát.

Times of Israel

Címkék:Hezbollah

[popup][/popup]