Moszlim vezetők elítélik az antiszemitizmust – Kanadában

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

“Az olyan terrorista csoportok, mint a Hamász és támogatóik, köztük az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC), nem beszélhetnek minden muszlim vagy az iszlám nevében.” A Muszlimok Tanácsa az Antiszemitizmus Ellen (Council of Muslims Against Antisemitism – CMAA) nevű szervezet a kanadai National Post című újságban egész oldalas hirdetést tett közzé,melyben támogatásáról biztosította a zsidó közösséget és elítélje a Hamász terrorszervezetet és annak október 7-i, Izrael elleni támadását.

Honlapja szerint a CMAA “egy civil szervezet, amely muszlim gondolkodókból, szakemberekből és aktivistákból áll, akik fellépnek  az antiszemitizmus minden formája ellen”.

A szervezet egész oldalas hirdetésének címe ez volt: “Nem az iszlám nevében”. A szöveg ezután elítélte a Hamászt október 7-i akcióit, amelyeket az iszlám hit nevében hajtott végre. “A [Hamász] terroristái a mészárlás során többször is Allah nevére és szent könyveink verseire hivatkoztak” – így a hirdetés. “A Hamászhoz hasonló terrorista csoportok és támogatóik, köztük az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) azonban nem beszélhetnek minden muszlim vagy az iszlám nevében” – folytatódott a közlemény.

A felhívás szerzői gyászolják a gázai civilek halálát, de a felelősséget a Hamászra, az IRGC-re, az iráni rezsimre és “mindazokra hárítják, akik finanszírozzák, igazolják és dicsőítik őket”.” A hirdetés egy felhívással zárul, amelyben arra kérik a muszlim társaikat, hogy utasítsák el “hitünk fegyverré tételét az iszlamista szélsőségesek részéről”, amelyek az antiszemitizmust, az erőszakot és a terrorizmust támogatják.

A szervezet honlapján olvasható egyebek között az elnökség október 7. után tett nyilatkozata. A dokumentum –amely számos neves muszlim vezető aláírását tartalmazza – határozottan elítéli a támadásokat, és hangsúlyozza, “leleplezték az iszlamista ideológiát és felismerték az igazságot.” A honlap bemutatja a Hamász chartájának antiszemita részeit, amelyek a zsidók megölésére szólítanak fel, és azt állítják, hogy “a zsidók a történelmi gonosz gyökerei”.

Jpost.com

[popup][/popup]