Mester Tamás lett ismét a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Ma tartotta tisztújítását a a Budapesti Zsidó Hitközség.

Mester Tamás

Mester Tamás újabb négy évre nyerte el az elnöki mandátumot.

A szavazás eredménye a következő volt: 78 képviselőtestületi tagtól Gerő Péter (Zuglói körzet) 1 szavazatot, Halpern György (Frankel körzet) 26 szavazatot, míg Mester Tamás (a Nagyfuvaros utcai körzet küldöttje) 51 szavazatot kapott, így a választás már első körben eldőlt.

A közgyűlés a BZSH elöljáróságát is megválasztotta, ahová a következő jelöltek kerültek be:

Dickmann Ádám, Halpern György, dr. Hersch Tamás, Müncz László, Nádel Tamás, dr. Róna Iván, Selmeci Péter, Sárközi Gyula, Streit Gábor, Szerb Gábor, dr. Várnai György.

A Számvevő és Számvizsgáló Bizottság megválasztott tagjai: 
Feuerstein Oszkár
dr. Héber Gábor
Neumann Péterné

Választási és Jelölő Bizottság:
Jung Tamás
Kiss Henriett
Róth László
Várnai Ivánné

A BZSH Képviselőtestülete az elnökválasztást megelőzően a BZSH 2022. évi zárszámadását, a BZSH intézményeinek: a Benjamin Óvoda és Bölcsőde, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, a Külkereskedelmi Technikum, és a Dávid Király Kollégium, beszámolóit, a Számvizsgáló Bizottság véleményére, valamint az „1./2023.03.08. BZSH Elöljárósági Határozatra is figyelemmel – a BZSH Alapszabály 26. § a.) bek. alapján az elöljáróság és a vezetők részére, nevesítetten az ügyvezető igazgató és az elnök részére, a 2022. év vonatkozásában a felmentvény Közgyűlés általi megadását az írásbeli előterjesztéssel egyezően 64 igen, 1 nem, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

[popup][/popup]