Mennyi pénzt kap egy palesztin terrorista, aki zsidót gyilkol?

Írta: Szabó Gábor - Rovat: Politika

Bebörtönzött Palesztin terroristák fizetése

A fenti táblázaton azt láthatjuk, hogy mekkora havi fizetést ad a Palesztin Nemzeti Hatóság, (tehát gyakorlatilag a Palesztin állam) azoknak, akik terrorizmus miatt Izraeli börtönben ülnek. Minél hosszabb a büntetésük, tehát minél komolyabb volt a bűncselekmény, annál magasabb a fizetés. Amint látjuk akit több mint 30 évre ítéltek azok havi 12,000 shekelt kapnak, ami kb. 1,200,000 forint. (1 shekel kb. 0.27 USD, 0.25 EUR, azaz kb. 100 Forint.) Ez, azt hiszem, 2-3 szorosa egy átlagos fizetésnek Ciszjordániában.

Ezen kívül kapnak gyerekpótlékot is, ami 50 Shekel havonta. Jobban járnak a feleségekkel, mert minden egyes feleség után 300 Shekel jár. Viszont a női terroristák nem kapnak extra pénzt, ha házasok.

 

Halott Palesztin terroristák utáni járadék

A második táblázat azt mutatja, hogy mennyi pénzt kap egy terrorista családja, ha maga a terrorista belehal a “hőstettbe”. Itt, úgy látom, sokkal rosszabbul jár a család anyagilag, mert egy egyszeri 6,000 shekeles kifezetés után csak havi 1,400 Shekelt kapnak, bár ebben az esetben többet kapnak a családtagok után. 200 Shekel gyerekenként, és 400 Shekel feleségenként. Ha jól értem ez a fizetés a családtagok élete végéig jár. Tehát a családnak jobban megéri, ha a terrorista életben marad. Ezzel szemben, ha a terrorista belehal a tevékenységébe akkor a túlvilágon jár neki 72 szűzlány. Lehet, hogy ez többet ér nekik, mint az hogy a korábbi feleségük és gyerekeik kevesebb pénzt kapnak. A női terroristák itt is hátrányban vannak.

Ezen kívül, extra pénzt kapnak azok, akik Jeruzsálemben laknak és még többet azok, aki Izraeli állampolgárok (voltak). Ez persze érthető, hiszen ott magasabbak a lakbérek és egyáltalán több pénz kell a megélhetéshez.

 

A pénz forrása

Na és honnan van ez a pénz? A nyugati országok adományaiból, amik részben az ENSZ-en keresztül, részben egyenesen jutnak a palesztinokhoz.

Forrás a Palestinian Media Watch a Visegrád 24 csatornáján keresztül.

 

Szabó Gábor blogja

[popup][/popup]