Melegek a Hamaszért

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

New Yorkban és Londonban a meleg (LMBTQ) mozgalmak képviselői is bekapcsolódtak az Izrael-ellenes tüntetésekbe.

New Yorkban és Londonban is immár hetente tartanak sokezres palesztinpárti tüntetéseket, amelyeken állítólag Izrael gázai katonai akciója ellen – valójában inkább Izrael létezése ellen – tiltakoznak. A tüntetésekbe a meleg mozgalmak képviselői is bekapcsolódtak – ami azért rendkívül érdekes, mert a palesztin területeken üldözik a meleg mozgalmakat, a Hamasz uralta Gázában pedig különösen súlyos büntetés vár rájuk, ha szexuális kapcsolatukra fény derül. Izraelben viszont a Pride nagyszabású ünnepi felvonulás, amelyen sok tízezer ember vesz részt.

Ilyen körülmények között a melegek részvétele a palesztinpárti tüntetéseken sajátos színfoltot jelent.

Londonban a fenti kép tanúsága szerint a leszbikusok képviselői csatlakoztak a palesztin párti menethez – amelyen a gyerekgyilkosság (vérvád) régi meséjét is felelevenítették. (Lásd az alábbi képet.)

New Yorkban pedig a melegek szivárványos zászlójának és a palesztin zászlónak kombinált változatát is meglengették a tüntetők. Utóbbira izraeli részről így reagáltak:

„Alig várjuk, hogy a Hamász felhúzza a szivárványos zászlót Gáza felett, köszönetképpen a szolidaritásért.”

*

Alább egy videó arról, hogyan fogadják a palesztinok a melegek támogatását.

Palestinians: What do you think of “Queers for Palestine”?

This project is made possible by donations from viewers like you. Please donate to the project at: * https://www.paypal.me/coreygilshuster * https://www.patreon.com/askproject . Want to know what Israelis and Palestinians in the Middle East really think about the conflict? Ask a question and I will get answers.

 

[popup][/popup]