Megnyílt az izraeli pavilon a Dubai expón

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Izrael pénteken, az Expo 2020 Dubai második napján avatta fel pavilonját a csütörtök esti megnyitóünnepség után. A rendezvény egy évet késett a koronavírus-járvány miatt.

Az Izraeli pavilon

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett világkiállítás az első, amelyet a Közel-Keleten tartanak, és ahol Izraelnek lehetősége nyílik arra, hogy – a fogadó országgal, az Ábrahám-egyezmény részeként megvalósított kapcsolatfelvétel után – megmutassa magát a látogatók millióinak.

A hat hónapig tartó eseményen több mint 190 ország vesz részt.

Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint 2018-ban kapták meghívást a részvételre. Már a Emirátusokkal és Dubajjal kötött egyezmény aláírása előtt, Marokkóval és Szudánnal kötött egyezmények aláírása előtt.

Összesen 17 különböző minisztérium, a Zsidó Nemzeti Alap és az Israel Electric Corporation dolgozott a pavilon összeállításán, a Külügyminisztérium és a Miniszterelnökség vezetésével.

A Külügyminisztérium becslése szerint az Expón mintegy 15 millió látogató várható az izraeli pavilonba.

„A pavilon formáját a sivatagi dűnék inspirálták, amelyek éppúgy megtalálhatók Izraelben, mint az Öböl-államokban. Mindez azt az elképzelést tükrözi, hogy a holnap összeköt minket, és hogy az egész emberiség számára jobb jövőt teremtünk, ha összekapcsoljuk az elméket és összefogunk ” – áll a Külügyminisztérium közleményében.

A pavilon várhatóan számos gazdasági, üzleti és technológiai eseménynek ad majd otthont.

Algemeiner

Címkék:Dubai, Expo 2020

[popup][/popup]