Medvegyev lázálmai a „Negyedik Birodalomról”

Írta: jég - Rovat: Politika

Dmitrij Medvegyev, korábbi orosz elnök és miniszterelnök, az Orosz Nemzetbiztonsága Tanács elnökhelyettese, az egyik legbefolyásosabb orosz politikus a twitteren közzétette 2023-ra szóló jóslatait.

Eszerint – summázza a Telex – a következők fognak történni az újévben:

  1. Az olaj ára hordónként 150 dollárra, a gáz ára köbméterenként 5 dollárra emelkedik.
  2. Az Egyesült Királyság visszalép az EU-ba.
  3. Az EU szétesik Nagy-Britannia visszalépése után, az eurót pedig nem használják többet.
  4. Lengyelország és Magyarország elfoglalják a valamikori Ukrajna nyugati régióit.
  5. Megalakul a Negyedik Német Birodalom Németországból és az olyan csatlósállamaikból, mint Lengyelország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a Kijevi Köztársaság stb.
  6. Háború tör ki Franciaország és a Negyedik Birodalom között, Lengyelországot megint felosztják.
  7. Észak-Írország kiválik az Egyesült Királyságból, és csatlakozik az Ír Köztársasághoz.
  8. Polgárháború tör ki az Egyesült Államokban. Kalifornia és Texas kiválnak, Texas egyesül Mexikóval. A polgárháború után felosztják az országot, a republikánus államok egy részében Elon Musk nyeri az elnökválasztást.
  9. Minden nagy tőzsde kivonul az Egyesült Államokból és Európából, és átköltözik Ázsiába.
  10. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank összeomlik. Az euró és a dollár helyett a digitális fizetőeszközöket használják majd.

*

Ezek az agyrémeknek természetesen semmi közük nincs a valósághoz, annál több az oroszok képzelgéseihez: vágyaikhoz és vádjaikhoz.

Az Ukrajnát az oroszok ellenében segítő Európa és az USA gazdasági és politikai összeomlása orosz vágyálom. Ugyanilyen vágyálom az energiaárak elszabadulása (ami az oroszoknak kedvez) és a világgazdaság központjának áthelyeződése Ázsiába. Ázsia országaival az oroszok sokkal jobb kapcsolatokat ápolnak, mint a Nyugattal.

Nemkülönben vágyálom – és fenyegetés – Lengyelország újabb felosztása. Az Ukrajna mellett harcosan kiálló Lengyelországot az orosz elit szívből utálja.

Az Ukrajnából, Németországból és a köztük levő országokból megalakuló „Negyedik Birodalom” az oroszok vádjait vetíti ki a jövőbe. Vádjaik szerint Ukrajna fasiszta – és ebből következne számukra, hogy egyesülni fog a (szerintük) szintén fasiszta Németországgal. Nyilván mindenki fasiszta, aki Ukrajnát támogatja és nem is lehet becsmérlőbb jelzőt találni rájuk, mint hogy ők a „Negyedik Birodalom”.

Figyelemre méltó gesztus, hogy e lázálomban Magyarország nem tagja a „Negyedik Birodalomnak” – viszont megkapja Ukrajna nyugati részét (vélhetőleg Kárpátalját.)

Címkék:lázálom, Medvegyev, Oroszország, rémálom

[popup][/popup]