“Mariupol a mi Maszadánk” – Az ukrán Azov-ezred Izraelbe látogatott

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Az ukrán Azov ezred küldöttsége a napokban Izraelbe látogatott, ahol hivatalos személyekkel és az Izraeli hadsereg tartalékosaival találkozott, és beszélt az Ukrajnában zajló orosz invázióról.

Az Azov ezred felvonulása Mariupolban 2021-ben (Forrás: Wikimedia commons)

Az ukrajnai hadsereg Azov Ezrede sokáig szélsőjobboldali csoport hírében állt, amelyről úgy hírlett, hogy a II. világháborús banderista fasiszta hagyományokat ápolja. Az orosz propaganda is sűrűn hivatkozott az Azov ezredre, mint Ukrajna náci mivoltának egyik bizonyítékára.

Ilja Szamojlenko azovista tiszt, a mariupoli Azovsztal acélmű egyik védője vezette a küldöttséget Izraelbe.

A küldöttség csütörtökön érkezett Izraelbe, és az Azov tisztje, Ilja Szamojlenko vezette, aki egyike volt azoknak a katonáknak, akik az Azovsztal acélmű alatt barikádozták el magukat, amikor az év elején megpróbálták megvédeni Mariupolt az orosz inváziótól. Vele együtt vezette a küldöttséget Julija Fedoszjuk, az Azovsztal Védőinek Családja Szövetségének helyettes vezetője.

A küldöttség azért érkezett Izraelbe, hogy kiálljon az Azov-ezred még mindig fogságban lévő tagjaiért, hogy beszéljen a mariupoli Azovsztal gyár védelméről, és hogy szembeszálljon az ezredről és a folyamatban lévő háborúról szóló orosz jelentésekkel és nyilatkozatokkal.

Jpost.com

Címkék:Azov ezred, banderizmus, fasizmus

[popup][/popup]