Magasztalja Hitlert, a Harmadik Birodalmat és a tálibokat

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Külpolitika, Politika

A Freeze Corleone művésznevű francia rapper múlt héten megjelent első stúdióalbuma a toplista harmadik helyére ugrott, számos dalában azonban durva antiszemita és Holokauszt-tagadó szövegek szerepelnek.

Freeze Corleone (forrás: screenshot)

Gerald Darmanin belügyminiszter keddi nyilatkozatában elítélte a rappert „kifejezett antiszemitizmusáért és Holokauszt tagadásért” és bejelentette, hogy minisztériuma jogi eljárást kezdeményez. Felhívta a Twittert és a Facebookot, hogy „ne terjesszék ezt a szemetet”.

A francia parlament ötven tagja levelet intézett az igazságügyi miniszterhez, amiben követelik bűnvádi eljárás megindítását, Christophe Castaner korábbi kabinetminiszter pedig felhívta a párizsi államügyész figyelmét az esetre.

Freeze Corleone első stúdióalbuma “The Phantom Menace” címmel jelent meg szeptember 11-én. A rasszizmus és antiszemitizmus ellen küzdő LICRA francia civilszervezet szerint „az album árasztja magából a zsidógyűlöletet, az összeesküvés elméleteket, továbbá magasztalja Hitlert és a Harmadik Birodalmat, valamint Omár Mollah tálib parancsnokot”. Több médiafigyelő aggasztónak tartja, hogy a CD igen gyorsan fogy Franciaországban, ahol a Holokauszt-tagadás és az antiszemita és rasszista uszítás büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Három nap alatt a “The Phantom Menace” albumból több mint 15.000 kelt el, a Spotify digitális zenei platformon pedig 5,2 millió alkalommal kattintottak rá.

A rapper szövegei között olyanok szerepelnek, mint “F_k the Shoah!”, vagy „Elszánt vagyok, mint Adolf volt az 1930-as években,” és “Minden nap ’I f_k Israel’, mintha gázai lennék.”

Paul Didier kommentátor arra hívta föl a figyelmet, Freeze Corleone szerint „a zsidó szenvedés hangsúlyozása elvonja a figyelmet az afrikai rabszolgaság és gyarmatosítás rémtetteiről. Nála a Soá emlékezete szembe megy más bűnökkel és genocídiumokkal.”

Noemie Madar, a francia zsidó diákszervezet (UEJF) vezetője írta, hogy a “The Phantom Menace” dalait még mindig játsszák Skyrock FM-en, az egyik legnépszerűbb francia rádióállomáson. „Esetünkben a szervezett gengszter antiszemitizmussal állunk szemben” – írja Madar a Twitteren.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:antiszemitizmus, Freeze Corleone, holokauszt atagadás, rapper

[popup][/popup]