London: Izrael-ellenes tüntetők halállal fenyegetnek

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az elmúlt szombaton, London utcáin Izrael-ellenes felvonulók arab nyelven, öklüket rázva ordították a zsidóknak címzett halálos fenyegetéseket.

Forrás: Twitter

A tüntetők ezeket skandálták:

Kutyák, csak a halál jöhet rátok!
Fattyak fiai, csak a halál jöhet rátok!
Cionisták, csak a halál jöhet rátok!

A hét végén lezajlott incidensről először a közösségi médiában jelentek meg videófelvételek. A Twitteren közzétett videón az egyik Izrael párti tüntető, egy zsidó nő, az agresszió hatására sírva fakad.

„Szeretnék normális életet élni, és beteg vagyok attól, amikor valakik ilyen szenvedéllyel akarják, hogy ne legyek itt, ne éljek itt, ne is létezzek itt.”

A Palestinian Forum in Britain (PFB) által szervezett szombati esemény Izrael londoni nagykövetsége előtt zajlott, “Protest for Gaza” elnevezéssel.

A tüntetés a múlt héten kiújult erőszakos cselekményekhez kapcsolódott. A Gázai-övezetből az Irán által támogatott Iszlám Dzsihád terrorszervezet több száz rakétát lőtt ki Izrael déli és középső területeire, válaszul arra, hogy a biztonsági erők célzott támadással végeztek egyik parancsnokukkal.

A PFB-t azzal vádolják, hogy kapcsolatban áll a Hamasszal. Zaher Birawi, a szervezet szóvivője jelenleg a Palestinian Return Center (PRC) igazgatója, amelyet a Hamász olyan támogatói és működtetői vezetnek, mint Majed al-Zeer, Gasshan Faour, vagy Majdi Akeel sejk. Utóbbi kettő a terrorista szervezetnek nyilvánított, a Hamászt pénzelő Interpal aktivistája.

Bár a PRC tagadja, hogy bármilyen kapcsolatot tartana fönn a Hamasszal, Birawi több fotón is a szervezet olyan ismert vezetőinek társaságában látható, mint Ismail Haniyeh és Ahmad Bahar.

A PFB rendszeresen hív meg évi konferenciájára Hamász vezetőket és más szélsőséges előadókat, akik közül sokakat kitiltottak a szigetországból.

2012-ben ilyen volt Azzam “Kaboom” Tamimi, aki pártfogásába vette az öngyilkos merénylőket, Abdel Bari Atwan, aki nyíltan imádkozott Izrael ellenes atomcsapásért. Ugyancsak ekkor fogadták Muhammad Musa Al-Shareef szaúdi vallási vezetőt, aki – egy mostanra eltávolított – videón kijelentette: „a zsidók az ellenségeink”. Ugyanő üdvözölte izraeli polgári lakosok meggyilkolását, állítva, hogy a moszlim terrorizmusra időnként „szükség van”, és a hitehagyott iszlám hívek megölésére bíztatott.

A PFB teljességgel tagadja Izrael jogát a létezésre, annak teljes területét „arab iszlám földnek” nevezi, és honlapján klasszikusan náci jelképeket és szimbólumrendszert használ. A zsidó államot úgy állítja be, mint „zsidót a népek között”, a gonoszt, amelyet meg kell semmisíteni.

Az Algemeiner cikkét Bassa László fordította

 

Címkék:halálos fenyegetés, London, palesztin tüntetés

[popup][/popup]