Köves Slomó: Bayer Zsolt kitüntetése a zsidó közösség számára kifejezetten bántó

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Csütörtökön, Budapesten adták át a Pesti Vigadó épületében az állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket augusztus 20. alkalmából.

Bayer Lázár

Hatalom védte bensőségben. Bayer Zsolt átveszi a kitüntetést Lázár Jánostól. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az eseményen a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vette át Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap publicistája.

A szerzőt három hónappal ezelőtt 250 000 forintra büntette a Médiatanács gyűlöletkeltő és kirekesztő tartalom közlése miatt. A hatóság szerint az elismerésben részesült publicista jogsértést követett el akkor, amikor minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett – írja a zsido.com.

Az EMIH vezető rabbija így fogalmazott a kitüntetés kapcsán: „Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétről hétre a gyűlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül” – közölte Köves Slomó, aki hozzátette: „Az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet.”

„A dühös és mellőzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyűlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentős állami elismerés által több mint szerencsétlen. Bayer Zsolt elmúlt 15 éves munkássága ennek a mellőzött kisembernek a gyűlöletéből táplálkozó szalonképtelen szöveghalmaz, amit egy jóérzésű szülő még elrettentésképpen sem mer megmutatni a gyerekének” – mondta Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője.

A cikk néhány gondolatot is idéz a díjazottól:

Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”Cigányliszka, 2006. október 17., Magyar Hírlap

„1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust.” A medence és környéke, 2008. március 18., Magyar Hírlap

Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…” Ugyanaz a bűz, 2011. január 4., Magyar Hírlap

„Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. (…) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.” Furcsa üdvtörténet, 2015. augusztus 7., Magyar Hírlap

„Itt az idő kimondani: elkezdődött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható…” Elkerülhetetlen?, 2015. augusztus 15., Magyar Hírlap

*

A Mazsihisz eddig még nem szólalt meg hivatalosan a kitüntetés kapcsán, bár álláspontjuk bizonyára nem sokban tér el a fentiektől, s talán rövidesen ők is kifejtik véleményüket.

A magunk részéről annyit tennénk hozzá a kitüntetéshez, hogy az szellemében igazán hű a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez, mely Bayer Zsolttól Zoltai Gusztávig, stb. terjedő fesztávval képes működni.

Minek a népnek a Jobbik, ha van a Fidesznek saját uszító szélsőjobboldala? – kérdi Orbán Viktor kormánya e legutóbbi kitüntetéssel.

A jó hír, hogy úgy tűnik, ezzel a politikával talán megakadályozható a Jobbik hatalomra kerülése, a rossz hír, hogy ezzel a politikával akadályozható meg, s hogy a Fidesz ezzel a politikával még egy ideig hatalmon marad, és ezzel a politikával marad hatalmon.

Szóljon, aki parti- kormány- és többségi szavazatot szerezni képes alternatívát lát.

Szegény, szegény Magyarország.

[popup][/popup]