Khamenei ajatollah Holokauszt tagadó francia filozófust méltatott

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Ali Khamenei ajatollah twitter üzenetében Roger Garaudy francia filozófusra emlékezett meleg szavakkal. 

Ali Khamenei (Fotó: AP)

A kanyargós életutat befutott Garaudy, aki katolikusnak született, aztán kommunista, majd ismét katolikus, s végül moszlim lett, egy Holokauszt tagadó könyvével vívta ki számos moszlim rokonszenvét. „Les Mythes Fondateurs de la Politique Israélienne” (Az izraeli politika alapító mítoszai) című könyve miatt, amelyben nyíltan kétségbe vonja a náci népirtást, egy francia bíróság 1998-ban elítélte. Ennek nyomán persze az arab/iszlám világban a szólásszabadság hőseként ünnepelték, könyvét lefordították arabra és az igen nagy példányszámban fogyott.

Khamenei.ir on Twitter

In his book, #RogerGaraudy, the French philosopher, expressed doubts about the number of #Holocaust victims. The French govt not only banned his book, but also brought Garaudy to trial. These are the claimants of advocating #FreedomOfSpeech.

Az ítélet kihirdetésének évfordulóját választotta Khamenei, hogy méltassa (a 2012-ben elhunyt) Garaudyt, mint az igazság fáradhatatlan bajnokát.

A vallási vezető dicsérte Garaudy előrejelzését Amerika hanyatlásáról, amit a maga részéről is megerősített. „A kényszerre, más országok ügyeibe való beavatkozásra, más népek fölötti uralomra épülő politika nem maradhat fent.” Így az iráni vezető, akinek tanácsadói és katonái számos arab országban meghatározó befolyást gyakorolnak.

„A cionisták elleni küzdelem mindenkinek szent kötelessége, aki tiszteli az igazságot” – érvelt Khamenei, aki azt is állította, hogy még 1998-ban találkozott volna Garaudy-val. Üzenetét a főajatollah azzal zárta, hogy aki a cionistákat támogatja, az olyan, mintha Hitlert támogatná.

Jerusalem Post

Címkék:Garaudy, Holokauszt-tagadás, Irán, Khamenei

[popup][/popup]