Két ukrán állampolgár és egy arab rendőr a palesztin terrorista áldozatai között

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A rendőrség szerint a kedd esti Bnei Brakban végrehajtott terrortámadás két meg nem nevezett áldozata Ukrajnából származó külföldi munkavállaló. A két férfi 23 és 32 éves volt, és egy Bialik utcai élelmiszerboltban ölték meg őket.

A “Dima” és “Szasa” néven azonosított két ukrán áldozat (Forrás: Twitter)

A két férfi – tudósít az ujkelet.live – az üzlet bejáratánál ült, amikor a 26 éves terrorista, Diaa Hamarseh tüzet nyitott rájuk.

Személyazonosságukról nem árultak el további részleteket, és azt sem tudni, mióta tartózkodtak Izraelben.

A másik három áldozat: Amir Khoury rendőrtiszt (32) valamint Jákov Salom (36) és Avisáj Jehezkel (29).

Khoury, egy arab izraeli Nof Hagalil északi közösségből, a Bnei Brak rendőrőrs motoros reagálócsapatában szolgált. Khoury egy két motorosból álló csapat tagja volt, akik utolérték a fegyverest, és megölték, véget vetve a halálos lövöldözésnek.

Khouryt a tűzharc során találat érte és meghalt, miután a Beilinson Orvosi Központba szállították.

A másik három áldozat: Amir Khoury rendőrtiszt (32) valamint Jákov Salom (36) és Avisáj Jehezkel (29).

Jákov Sálom bnei braki lakos hazafelé tartott, amikor megállította a fegyveres, aki közelről tüzet nyitott járművére.

A haredi média szerint Avisáj Jehezkel, egy jesiva diák 2 éves fiát esti sétára vitte babakocsiban, amikor meglőtték, miközben megpróbálta megvédeni fiát.

A biztonsági tisztviselők Diaa Hamarseh (26) néven azonosították a palesztin terroristát, aki a szamáriai Dzsenin melletti Ja’bad falu (Palesztin Hatóság területe) lakosa volt és illegálisan tartózkodott Izraelben. A tévériportok szerint később kedden családi háza előtt és más palesztin városokban is ünnepségeket tartottak.

Hamarseh egy járművel érkezett Bnei Brakba, és 19 óra 56 perckor kiszállt a Jabotinsky utcában, a 13-as csatorna szerint.

Egy helyi üzlet előtt állva előrántotta fegyverét és tüzet nyitott a járókelőkre, hajszálon múlt, hogy nem talált el egy gyalogost és egy kerékpáros férfit.

A támadó ezután továbbment a Bialik utcába, de ott nem talált senkit, így továbbment egy közeli élelmiszerbolthoz, ahol két embert agyonlőtt.

Hamarseh folytatta a lövöldözést a járókelőkre, de a fegyvere rövid időre csütörtököt mondott. Ekkor elhaladt mellette egy autó, amit Sálom vezetett. Hamarseh azt kiáltotta, hogy „állj meg”, majd az ablakon keresztül leadott lövésekkel megölte Salomot.

Ekkor hat perc telt el a gyilkosság kezdete óta. Hamarseh ezután továbbment a Herzl utcába, ahol lelőtte Jehezkelt, aki gyermekét védte a golyóktól.

A merénylő egy börtönfotón. Hamarseh két és fél évet ült börtönben terrorista merénylet kiterveléséért

Miközben Hamarseh továbbhaladt a Herzl utcán, két rendőr motorkerékpáros tiszt szembeszállt vele, és tüzelni kezdtek. Hamarseh viszonozta a tüzet, eltalálva Khouryt, aki később belehalt a sérüléseibe.

A másik tisztnek sikerült megölnie Hamarshét, ezzel véget vetett a vérontásnak.

A támadás, egy héten belül a harmadik halálos terrorcselekmény, rávilágított az erőszak fokozódó hullámával kapcsolatos aggodalmakra a muszlimok szent hónapja, a ramadán előtt.

Teljes cikk

 

Címkék:áldozatok, Bné Brak, terrorista merénylet

[popup][/popup]