Késsel hadonászó férfi akart bejutni vasárnap a Dohány utcai zsinagógába

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Katonaruhába öltözött, szakállas férfi próbált meg bejutni a Dohány utcai zsinagógába vasárnap, aki ezt követően félmeztelenre vetkőzött és késsel hadonászott. A TEK azonosította és elfogta a férfit.

A Dohány utcai zsinagóga

A VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálatától értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2023. február 13-án 19 óra 14 perckor, mert körülbelül egy órával korábban egy férfi megpróbált bejutni az épületbe. A biztonsági őrök, bejelentésükkel egy időben elküldték az esetről készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

A biztonsági kamera felvétele

Mivel az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK felderítői a kiterjesztett környezeti adatgyűjtés során  az elkövetőt és annak tartózkodási helyét beazonosították, majd a 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy, a zsinagóga közeli hostelben a TEK műveleti egysége elfogta.

Zavart, késes férfit vettek őrizetbe Erzsébetvárosban

Uploaded by PoliceHungary on 2023-02-14.

A fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

[popup][/popup]