Karácsony szerint nem lehet jelölt az előválasztáson a karlendítős jobbikos

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Karácsony Gergely szerint nem lehet jelölt az ellenzéki előválasztáson Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Mint ismeretes, Farkast egy katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt, karlendítős mozdulattal fotózták le 2018-ban.

Budapest főpolgármestere az MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában az ügyről azt mondta, hogy „[a]z ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. (…) Ez nem fér bele, és ne is férjen bele!” – írja a 444.hu.

A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

Farkas Péter Barnabás jobbikos politikus, ma ózdi alpolgármester a 2018-as felvételen

A Mazsihisz tiltakozásában egyebek mellett a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba invitálta Farkast pedagógiai célból, a jobbikos politikus pedig elfogadta a meghívást és a zsidó érdekképviseleti szervezet felszólítására közölte: nem számít “a szélsőséges eszméket vallók szavazataira, és elutasít mindennemű kirekesztést faji, vallási, etnikai, társadalmi csoporttal szemben.

[popup][/popup]