Izraeli biztonsági vezető: „Elkapjuk a Hamaszosokat Libanonban, Törökországban, Katarban is”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Ronen Bar, a Sin Bet biztonsági szolgálat vezetője a Kan közszolgálati műsorszolgáltató ma este nyilvánosságra hozott felvételein ezt állítja.

A Sin Bet vezetője, Ronen Bar és az IDF vezérkari főnöke, Herzi Halevi altábornagy a Sin Bet különleges műveleti parancsnoki szobájában 2023. október 27-én. (fotó: Sin Bet)

“A kabinet kitűzött egy célt számunkra, a Hamász kiiktatását. És mi eltökéltek vagyunk, hogy ezt megtesszük, ez a mi Münchenünk” – hallható a felvételeken. München említése az 1972-es müncheni olimpiai merényletekért felelős palesztin terroristák meggyilkolására irányuló izraeli hadműveletre utal, amely több éven át tartott.

“Mindenhol: Gázában, Ciszjordániában, Libanonban, Törökországban, Katarban, és mindenkit” – folytatja Bar. “Néhány évbe fog telni, de ott leszünk, hogy ezt megtegyük”.

Bar elismerte, hogy a hírszerző ügynökség kudarcot vallott a Hamász október 7-i támadása előtt, de a Sin Bet “most felfelé ívelő pályán van”, és már levonta a tanulságokat az akkori kudarcokból és alkalmazza azokat.

Bar szerint az Izrael elleni fenyegetések az elmúlt évben “példa nélküliek”, amelyek közül sokról nem tud a nyilvánosság.

[popup][/popup]