Izraeli arabok: 60% nem érzi magát biztonságban saját városában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli arab lakosság körében burjánzik a bűnözés – áll abban a jelentésben, amelyet a jelenség megszűntetésére létrejött Kneszet-bizottság fogalmazott meg. Ebben szerepel az is, hogy az arab közösség tagjainak biztonságérzete igen alacsony.

Umm El Fahm városa Izraelben

Az arab lakosság 60%-a úgy nyilatkozott, hogy nem érzi magát biztonságban saját városában – tudható meg egy 718 fős minta alapján készített felmérésből. Ez már a harmadik hasonló jellegű felmérés és az eredmények a helyzet rosszabbodását, az araboknak a hatóság iránti növekvő bizalmatlanságát mutatja.

Csupán a megkérdezettek 17.4%-a nyilatkozott úgy, hogy bízik az izraeli rendőrségben – miközben az izraeli zsidóknál ez a szám 41.3%. Ráadásul az arabok körében ez a szám két éve még 26.1% volt.

Az izraeli arabok 21.9%-a válaszolta azt, hogy ők maguk vagy családtagjuk erőszak áldozata lett az elmúlt évben. Ezalatt többek között verés, késelés vagy lőfegyveres támadás értendő. 42% azt mondta, a közösségben, ahol él, ki van téve az erőszak veszélyének.

Az Egyesült Lista (az arab koalíció a Kneszetben) képviselője, Ahmad Mansour úgy nyilatkozott, hogy átfogó tervet fog beterjeszteni a parlamentben a bűnözés megfékezése érdekében.

i24news

Címkék:arab szektor, biztonság, bűnözés, Izrael, rendőrség

[popup][/popup]