Izraelben gyártott, covid elleni orr-spray hamarosan Magyarországon

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Izraelben gyártják azt a forradalmian új orr-spray-t, amelynek hatóanyaga 99 százalékban elpusztítja a szervezetbe jutott koronavírust.

A virX nevű spray hamarosan Magyarországon is elérhető lesz – hívta fel a figyelmet a Mazsihisz honlapján Barta Judit, a készítmény kizárólagos magyarországi forgalmazójának, a Bio-Kasztel Kft.-nek az ügyvezetője. A cég neve a magyar zsidó közösség előtt ismerősen cseng, hiszen ez a társaság a járvány idején jelentős mennyiségű gyorstesztet adományozott a Mazsihisznek.

Rangos szakmai folyóiratokban közölt publikációk igazolják, hogy a virX rendkívül hatékony a koronavírus ellen, hiszen a kísérletek során kiderült: az orr-spray hatóanyaga csaknem 100 százalékban elpusztítja a szervezetünkbe felső légutakon bekerült koronavírust – mondta megkeresésünkre Barta Judit, a Bio-Kasztel Kft. ügyvezetője.

A magyar cég immár csaknem  harminc éve forgalmazza a világ élvonalbeli gyógyszergyártóinak biotechnológiai és egyéb termékeit idehaza, továbbá a legmagasabb szakmai színvonalat képviselő hazai laboratóriumokkal, egyetemi kutatóintézetekkel, gyógyszeripari cégekkel működik együtt. A kft. nevét a magyar zsidó közösség is ismerheti, hiszen a Mazsihisz a koronavírus-járvány idején e cég jóvoltából jutott hozzá gyorstesztekhez, amelyek életmentő segítséget jelentettek többek között a Szeretetkórházban és a Szövetség más létesítményeiben.

Teljes cikk

[popup][/popup]