Izrael megnyitotta a nyolcadik tábori kórházat Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli hadsereg és a Védelmi Minisztérium Területekért felelős koordinációs szervezete (COGAT) bejelentette, hogy összehangolt munka eredményeként egy új tábori kórházat hoztak létre a Gázai övezet központjában, amelyet az International Medical Corps  segélyszervezet működtet.

Fotó: IDF

A kórház Deir al-Balah térségében épült fel, és a napokban kezdte meg működését az IDF szerint.

“Az IDF és a COGAT tovább folytatja humanitárius erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a segély, beleértve az orvosi segítséget is, eljusson a gázai civil lakossághoz” – áll a hadsereg közleményében.

Az izraeli hatóságok 150 fős, nemzetközi egészségügyi személyzet működését koordinálják, továbbá felszerelést, gyógyszereket, ágyakat, élelmiszert, vizet, sátrakat és egyéb kellékeket juttatnak el a tábori kórházba.

Az IDF és a COGAT szerint a felszerelés biztonsági ellenőrzésen ment keresztül, mielőtt a Kerem Shalom átkelőn keresztül a Gázai övezetbe érkezett.

A háború közepette az izraeliek hét másik tábori kórházat létesítettek Gázában. Az IDF szerint a kórházak egy részét az elmúlt napokban egy kijelölt humanitárius zónába szállították, miután a hadsereg felszólította a lakosságot Rafah keleti részének evakuálására.

ToI

[popup][/popup]