Izrael lángokban – örvendezés az arab közösségi médiában

Írta: jég - Rovat: Politika

Miközben Izrael városait a lángok fenyegeti, az egyik legnépszerűbb arab nyelvű hashtag a Twitteren az #israelisburning (Ég Izrael), melynek olvasói és megosztói – mintegy 128 ezren – többségükben örömüknek adnak hangot a zsidó államot sújtó katasztrófa miatt.

740902301001196640360no

Kairóban a legnépszerűbb hashtag ez volt: “Ég a cionista képződmény”.

Az #israelisburning” hashtag olyan megosztókra talált, mint az öböl-országokban élő, tízmilliós követői táborral rendelkező imámok. A 16.1 millió követői táborral rendelkező szaúdi Dr. Mohamad Al Arefe ezzel a kommentárral küldte tovább a hírt: „A tűz még mindig ég a cionista képződményben!” Majd reményét fejezte ki, hogy isten segít „megszabadítani az Al Aksza mecsetet a mocsoktól”.

A kuvaiti Mishary Rashid Alafasy, aki 11.6 millió követővel rendelkezik a Twitteren, úgy vélekedett, hogy a tűz Isten büntetése, amiért Izraelben megpróbálják visszaszorítani a müezzinek hangosbeszélőn közvetített imafelhívását.alafasy

Ofir Gendelman, az izraeli miniszterelnök arab nyelvű szóvivője “megvetendő, fanatikus gyűlölet” névvel illette az örvendezést.

Sajátos módon csitította az örvendezőket Jamal Dajani, a palesztin hatóság volt szóvivője. „Ne örvendezzetek azon, hogy ég Haifa, a mi történelmünk, a mi fáink, a mi madaraink, a mi levegőnk.”

dajani

Egy libanoni talk show házigazdája viszont így reagált: „Ha azt hiszitek, hogy a tűz Izraelben ’isteni büntetés’, akkor megérdemlitek azt ami vár rátok.”

A The Times of Israel cikke nyomán.

 

Címkék:Izrael lángokban

[popup][/popup]