Izrael: 6 millió dolláros támogatás a járvány ellen küzdő startup-oknak

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Izraeli Innovációs Ügynökség (IIA) 6 millió dolláros támogatást nyújt 35 olyan startup cég számára, amelyek a koronavírus visszaszorításával és a járvány hatásának csökkentésével foglalkoznak.

Forrás: Wikipedia

Március 17-én az IIA, az Egészségügyi Minisztérium és a Társadalmi Egyenlőség Minisztériuma 50 millió sékel (kb. 13 millió dollár) támogatást helyezett kilátásba olyan vállalkozásoknak, „amelyek kutatási-fejlesztési terveket, igazolt koncepciókat, termékeket és technológiai megoldásokat” javasolnak a pandémia elleni küzdelemre, jelentette a Calcalist nevű izraeli üzleti portál. A támogatást elnyert cégek közé tartozik a NEAT Applied Technologies Ltd., amely a betegek tömeges mozgását felismerő szenzorokat és távirányítású megfigyelő rendszereket gyárt, az Ezmems Ltd., amely kisméretű szenzorokat fejleszt lélegeztetőkhöz, és a NanoScent Ltd., amely illatfelismerő szolgáltatást ajánl a betegségben szenvedők felismerésére. (A fertőzöttek egy része elveszíti a szaglását.)

Ami Appelbaum, az IIA igazgató tanácsának elnöke nyilatkozatában a többfrontos küzdelem jelentőségét hangsúlyozta, és ehhez a projektek széles skáláját igyekszik mozgósítani. Hozzátette: olyan jelentkezőket részesítenek előnyben, amelyek rövid időn belül piacra dobható termékeket gyártanak vagy fejlesztenek. Az IIA-hoz több mint 750 pályázat érkezett, és további összegek odaítéléséről a jövő héten döntenek.

 JNS

[popup][/popup]