Iránt dróncsapások érték

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Drónok csaptak le Iszfahánban egy hadiipari gyárra, de országszerte több támadás is történhetett.

Igor Sushko on Twitter: “🚨 #Iran: What appears may have been a bunker-buster strike against an underground weapons factory in Iran was followed by a significant earthquake in the area. pic.twitter.com/wbeRnl8VxM / Twitter”

🚨 #Iran: What appears may have been a bunker-buster strike against an underground weapons factory in Iran was followed by a significant earthquake in the area. pic.twitter.com/wbeRnl8VxM

Hatalmas robbanás történt egy iráni hadiipari gyárban szombat este – írjaReuters nyomán a hvg.hu.

A teheráni vezetés szerint az iszfaháni gyárat dróntámadás érte, azonban eddig még senki nem vállalta magára a drónok Iránba küldését. Egyes források szerint a támadások mögött Izrael áll. A teheráni hatóságok szerint három drón támadott a gyárra, ezek közül egyet sikerült lelőni, a másik kettőt viszont csak zavarni tudták, azok azonban így is becsapódtak a gyárba.

Az iráni külügyminiszter gyávának nevezte a támadókat, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint pedig a robbanás csak kisebb károkat okozott, személyi sérülés nem is történt. A kár mértékéről független beszámoló azonban még nem áll rendelkezésre.

Dana Levi דנה🇮🇱🇺🇸🇬🇧 on Twitter: “The list of objects in #Iran on which missile strikes were carried out has become known:Headquarters of the IRGCIRGC Special Forces Base “Quds”Ammunition and UAV Production CenterRefinery.Weapons factory.Military bases in Hamadan and Keredzh. pic.twitter.com/C9IkGApuai / Twitter”

The list of objects in #Iran on which missile strikes were carried out has become known:Headquarters of the IRGCIRGC Special Forces Base “Quds”Ammunition and UAV Production CenterRefinery.Weapons factory.Military bases in Hamadan and Keredzh. pic.twitter.com/C9IkGApuai

Guardian arról számolt be, hogy azt a robbanást, amit szombaton éjszaka a drónok okoztak, 5,9-es erősségű földrengés követte – erről azonban az iráni források a robbanásoktól független, természeti jelenségként számoltak be.

*

Izrael hajtotta végre a szombat éjjeli dróncsapást egy iráni védelmi létesítmény ellen, miközben az Egyesült Államok és Izrael új utakat keres Teherán nukleáris és katonai ambícióinak megfékezésére – állítja a Wall Street Journal, amerikai tisztségviselőkre és a műveletet ismerő személyekre hivatkozva – szemlézte a hírt a 24.hu.

[popup][/popup]