Hollywoodi celebek nyílt levele az Izraelről terjesztett hamis hírek ellen

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek, Politika, Zene

A szórakoztató-iparban tevékenykedő több mint 130 művész nyílt levélben hívta fel kollégáit és befolyásos személyiségeket, hogy ne terjesszenek hamis híreket az izraeli-palesztin konfliktusról.

Matsiyahu (Forrás: Flickr)

„Azzal a kéréssel fordulunk kollégáinkhoz és barátainkhoz, hogy ne terjesszenek olyan hamis híreket és egyoldalú értékeléseket, amelyek szítják az ellenségeskedést, ahelyett, hogy békét hoznának… Amikor emberek élete forog kockán, a mi felelősségünk, hogy összefogjunk. Az uszítás a szélsőségeseknek, a béke ellenségeinek kedvez. Kiállunk az izraeliekért és a palesztinokért, akik félelemben és erőszak közepette élnek, és reméljük, hogy eljön a nap, amikor békében fognak élni egymás mellett… Miközben véleményünk különbözhet, roppant helytelen hogy a Hamasz polgári személyek megölésére bíztat. A terroristák civileket használnak védőpajzsként, és rakéták ezreit lövik ki, nem törődve azzal, kik az áldozatok – arabok vagy zsidók”– áll a május 14-én kelt nyílt levélben.

A levél aláírói között van Gene Simmons, a KISS frontembere, Michael Bublé Grammy-díjas énekes előadóművész, Meghan McCain, a “The View” házigazdája, Selma Blair és Emmanuelle Chriqui színésznők, David Draiman, a Disturbed frontembere, Diane Warrenco dalszerző és producer, David Mazouz színész, Matisyahu színész és énekes.

A nyílt levelet a Creative Community for Peace elnevezésű apolitikus, non-profit szórakoztató-ipari szervezet hozta nyilvánosságra. Ari Ingel igazgató szerint: „A világhálóra fölkerülő hamis információkat az influenszerek fölerősítik, ami csak szítja a gyűlöletet, és szomorú következményekkel járhatnak… A Hamasz élen jár az erőszak terjesztésében.”

Algemeiner – Bassa László

[popup][/popup]