Hét évi börtönre ítélték a brit neonácit

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A BBC tudósítása szerint a 24 éves bath-i illetőségű Andrew Dymock a System Resistance Network (SRN) és Sonnenkrieg Division törvényen kívüli csoportok vezetője volt; a zsidók „megsemmisítését” hirdette. 15 esetben találták bűnösnek. A hét évi büntetés mellett további három évre eltiltották állampolgári jogainak gyakorlásától.

Dymock egy általa készített propaganda videóban (Forrás: : UK Counter Terrorism Policing North East)

Mark Dennis bíró szerint Dymock „komoly kockázatot jelentett a társadalomra nézve és „vezető volt, nem pedig követő”. Intelligens, olvasott személy, de szélsőséges gondolkodásmód jellemzi, akin teljesen eluralkodott a gyűlölet és a fanatizmus.

Dymock múlt hónapi tárgyalásán világossá vált, hogy az SRN csatornáját és egy Twitter fiókon nyíltan hirdette, hogy a zsidókat ki kell irtani, és magányos terrorakciók elkövetésére bíztatott. „Faji háborút” hirdetett, a társadalom „megtisztítását” a melegektől.

Szüleivel élt, akik nagyon aggódtak érte, és levelet intéztek a bíróságot azzal, hogy tanúsítsanak engedékenységet irányában.

Dymock politikatudományt hallgatott a walesi Aberystwyth Egyetemen. Tagadta, hogy neonáci lenne, a rendőrségen azt mondta, hogy biszexuális, sőt inkább homoszexuális, ezért nem lehet neonáci.

Öt esetben terrorizmusra ösztönzésben, két esetben terrorizmus pénzelésében, négy esetben terrorista kiadványok terjesztésében, továbbá faji és szexuális alapú gyűlöletkeltésben, és azt hirdető anyagok birtoklásában találták bűnösnek.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:Anglia, neonáci

[popup][/popup]