Heisler András eljárást kezdeményezett Köves Slomóval szemben

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Mazsihisz elnöke sajtóközleményben tudatta a hírt a nyilvánossággal.

Heisler András, Köves Slomó

“Az EMIH vezető rabbija, Köves Slomó egy jeruzsálemi vallási bírósághoz (Bét Din) fordult az örökjáradék elosztásának ügyében. A Mazsihisz megkérdőjelezte a jeruzsálemi bíróság joghatóságát, megtagadta részvételét a jeruzsálemi ortodox vallási bíróság tárgyalásán, ezért Köves Slomó szerint a Mazsihisz nem zsidó felekezet. Köves azt állítja, a zsidó emberek közötti vitás ügyeket Bét Din előtt kell rendezni.

Legyen így.

A mai napon, mint zsidó ember, keresetet nyújtottam be Köves Slomóval szemben a Magyarországi Bét Dinhez, amelynek feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot.

Köves Slomó, az amerikai Chabad mozgalomhoz tartozó EMIH vezető rabbija ugyanis az elmúlt időszakban, több alkalommal tett a közvélemény előtt rám nézve sértő megjegyzéseket. Legutóbb „ateistának” és „Isten létezésében bizonytalan textilvállalkozónak” nevezett.

Várom Köves Slomó megjelenését a vallási bíróság, a Bét Din előtt. Álljon helyt kijelentéseiért. Ha nem jön el, azzal a saját véleménye szerint kérdőjeleződik meg személyének és az általa vezetett közösségnek zsidósága. 

Ezt a lehetetlen egyenletet pedig nem én, hanem Köves Slomó állította fel. Sajnálom.

Budapest, 2021. május 6. / 5781. Ijár 24.

Heisler András 

Elnök

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége”

*

Az internetes hivatkozásokat szerkesztőségünk illesztette a közlemény megfelelő részeihez archívumunkból.

[popup][/popup]