Három túsz családja közzétette fiaik elrablásáról készült videókat

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Hersh Goldberg-Polin, Or Levy és Elija Cohen túszok családjai, valamint a Túszok és Eltűntek Családjainak Fóruma hétfőn videót tett közzé a három férfi elrablásáról.

A kétperces videót a családok kérésének megfelelően megszerkesztették és elhomályosították. Az első két szakasza már korábban is ismert volt.

„A videó súlyos vádirat, amely a 262 napja tartó cserbenhagyásról szól” – áll a Fórum közleményében.

Goldberg-Polin és barátja, Aner Sapiro a Szupernova fesztiválról egy óvóhelyre futottak a gázai rakétatámadások közepette. Amikor a terroristák megrohamozták az óvóhelyet, Sapirát megölték, aki a vele lévőket védve kidobálta a terroristák által bedobott gránátokat (ezzel kezdődik a videó). Goldberg-Polint túszul ejtették, a jobb karját könyöktől lefelé lerobbantották.

  • Or Levy feleségével, Einav Levyvel reggel 6:20-kor ért a Supernova fesztiválra, mindössze kilenc perccel a Hamász támadása előtt. Or és Einav is bement ugyanabba az óvóhelyre. Einavot megölték, Ort pedig túszként Gázába vitték. Kisfiuk, Almog kedden ünnepli harmadik születésnapját, anyja és apja nélkül.
  • Elija Cohen és barátnője, Ziv Aboud unokahúgával és unokaöccse élettársával mentek a Supernova fesztiválra. Amikor a támadás elkezdődött, mind a négyen ugyanarra a helyszínre futottak, mint Goldberg-Polin és Levyék. Ziv Aboud családtagjait megölték. Eliját túszul ejtették, míg Ziv életben maradt holttestek alatt rejtőzködve.
  • Április 24-én a Hamász közzétett egy videót Goldberg-Polinról, amely az első életjel volt, amelyet a családja kapott.

A videó második részben a sérült Goldberg-Polint terroristák a teherautó platójára vezetik.

A videó harmadik – most először nyilvánosságra hozott – részében a három véres és rémült férfit egy kisteherautó platójára lökték. A Hamász terroristái föléjük tornyosultak, és azt ordították, „Allahu akbar”, AK-47-esekkel a magasba mutatva, miközben a teherautó Gázába robogott.

Teljes cikk

[popup][/popup]