Három ember meghalt, négy megsebesült egy terrortámadásban Közép-Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Két támadó követett el késeléses merényletet a városi parkban. A rendőrség keresi az autót, amellyel állítólag elmenekültek a helyszínről.

Három embert megöltek és négyet megsebesítettek egy terrortámadásban az Izrael középső részén fekvő ultraortodox Elad városában csütörtökön – közölte a rendőrség.

Az egyik sebesült állapota válságos, egy másiké pedig súlyos a támadást követően. Egy másik személy közepesen, egy negyedik pedig könnyebben megsebesült.

A rendőrség úgy véli, hogy a támadást két ember követte el, és nagyszabású akciót indított a gyanúsítottak elfogására.

A rendőrségnek küldött szemtanúk beszámolói szerint két támadó érkezett a város egyik központi parkjába, ahol sok helyi lakos töltötte az estét. A támadók éles fegyverekkel – az egyikük baltával, a másikuk fejszével vagy késsel – volt felszerelkezve.

A rendőrség útzárat állított fel, és keresni kezdett egy járművet, amely a jelentések szerint elmenekült a helyszínről.

A ma esti a hetedik halálos terrortámadás a jelenlegi terrorhullám másfél hónappal ezelőtti kezdete óta, amely 19 katona és civil halálát okozta.

Elad polgármestere arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthonukban, ajtóikat és kertkapuikat zárják be.

A múlt héten egy 23 éves biztonsági őrt lőtt agyon egy palesztin férfi a ciszjordániai Ariel izraeli település előtt, miközben az őr menyasszonyát védte.

Haaretz

Címkék:Izrael, terrorizmus

[popup][/popup]