“Harcolj a cionista métely ellen” – 300 ezres Izrael-ellenes tüntetés Londonban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Mintegy 300 ezer ember vonult végig a brit fővároson szombaton, palesztinbarát aktivisták felhívására, miközben a rendőrség nagy erőkkel igyekezett megakadályozni az összecsapásokat az ellentüntetőkkel.

Jeremy Corbyn, a MUnkáspárt volt vezetője az első sorban menetel

A “Nemzeti menet Palesztináért” (National March for Palestine), amelyet a Stop the War Coalition (Állítsuk meg a háborút koalíció) szervezett, azt követően indult útnak, hogy a London központjában található háborús emlékműnél, a fegyverszünet napján tartott kétperces csenddel emlékeztek meg a brit háborús halottakról.

A tüntetők hatalmas tömege fekete, piros, fehér és zöld palesztin zászlókat lengetett, és “Állítsátok meg a Gázai övezet bombázását” feliratú plakátokat tartott a magasba.

A menet elindulásakor a tüntetők “Szabad Palesztinát” és “Tűzszünetet most” kiáltásokat hallattak.

A tüntetésen részt vevő izraeli 12-es csatorna riportere arról számolt be, hogy a tüntetők a “Folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” jelszót skandálták, amellyel a Hamász támogatói és mások Izrael megsemmisítését követelik. A riportjában zsidóellenes kántálásokról, antiszemita transzparensekről és Hamász-fejpántot viselő tüntetőkről készült felvételek is láthatók voltak.

Érdekes módon szélsőjobboldali ellentüntetők vonultak fel a palesztin-párti tömegek ellen.

ToI

 

[popup][/popup]