„Győzött a nép!” – Elkergettek egy izraeli előadót egy angol egyetemről

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli előadó elleni halálos fenyegetések miatt lemondták a King’s College előadását. Izrael-ellenes diákok ünnepelték a konfliktusmegoldó beszélgetés lemondását.

Egy izraeli előadót, akinek a londoni King’s College-ban (KCL) kellett volna előadást tartania a konfliktusmegoldásról, “gonoszként” gyaláztak és halálos fenyegetésekkel bombáztak, így végül a rendezvényt le kellett mondani.

A kettős izraeli-brit állampolgárságú Ely Lassman filozófiatanár és szerda estére tervezett előadást az egyetem Izrael Társasága szervezésében.

Az előadás hírére Izrael-ellenes diákcsoportok levelet küldtek a dékánnak, amelyben követelték, hogy az egyetem bojkottálja Izraelt, ismerje el a palesztinai “népirtást”, és vonja vissza támogatását az IHRA antiszemitizmus definícióját illetőleg.

A levél azt a burkolt fenyegetést tartalmazta, hogy “fokozzák akcióikat”, ha a KCL nem reagál a követeléseikre.

Ezt követően a közösségi médiában halálos fenyegetéseket küldtek Lassmannak felé. Ezekben azt állították, hogy Lassman a gázai “csecsemőgyilkolásból” tért vissza, és “a gonosz megtestesítőjének” nevezték.

A diákok egyik csoportja állítólag azt javasolta, hogy támadják meg Lassmant, aki 2016 és 2019 között az Izraeli Védelmi Erőknél szolgált, és most a Prometheus on Campus nevű oktatási jótékonysági szervezetet vezeti.

Az erőszakos fenyegetések áradata arra kényszerítette az előadót, hogy lemondja a rendezvényt.

“Ha azt mondják, hogy késekkel és bombákkal várnak rám a KCL kampuszán, nem bízom abban, hogy az egyetemi biztonságiak megvédenek” – mondta Lassman.

Az Izrael-ellenes aktivisták győzelemként értékelték a lemondást. A KCL Students for Justice for Palestine – az egyik csoport, amely állítólag a levelet a KCL dékánjának kézbesítette – megosztotta a lemondó e-mail másolatát, amely a halálos fenyegetésekre hivatkozott, a következő felirattal: “GYŐZÖTT A NÉP!”

JC

Címkék:palesztin párti tüntetők

[popup][/popup]