„Free, free Palestine!” – ordították Auschwizban (!)

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Holokauszt, Politika

Lengyel rendőrökkel körülvéve kilenc aktivista palesztin zászlókat lengetett, és egy “Állítsák meg a gázai népirtást” feliratú transzparenst tartott a magasba az auschwitzi múzeum bejáratánál, miközben több ezer zsidó diák vonult át a táboron a Holokauszt emlékére szervezett rendezvényen.

A nemzetközi Élet Menete résztvevői Izrael nemzeti himnuszának éneklésével és gúnyos beszólásokkal válaszoltak.

Az Izrael-ellenes aktivisták palesztin zászlókat lengetve, némelyikük arcát eltakaró keffijét viselve kiabáltak: “Free, free Palestine!”. Egyikük héliumos lufikat eregetett, amelyek a palesztin zászló színeiben pompáztak.

Az egyik tüntető egy hangszóróba üvöltve leckéztette a felvonulókat. “Hogy merészeltek tiszteletlenül viselkedni a holokauszt áldozataival szemben azzal, hogy ujjongsz, miközben Gázában egy újabb népirtás zajlik. Az anyáitok figyelnek titeket! Mutassatok némi tiszteletet!” – kiabálta, majd hozzáteszi: “Tűzszünet, most!”

A Nemzetközi Élet Menete közleményében azt írja: “Az a féltucatnyi tüntető, akik perverz módon itt látott lehetőséget arra, hogy hangot adjon az Izrael és a zsidó nép elleni gyűlöletnek, időszerű emlékeztetőül szolgál a holokausztoktatás és -emlékezet fontosságára, és emlékeztet bennünket a gyűlölet és a szélsőségesség veszélyeire”.

ToI

[popup][/popup]