Feldmájer gyilkossággal vádol – “képzelegve”

Írta: Szombat szerkesztőség - Rovat: Politika

Feldmájer Péter, a Mazsihisz volt elnöke, jelenlegi alelnöke – saját bevallása szerint „képzelegve” – gyilkossággal vádolja a zsidó közösség egyes vezetőit és tagjait a csepeli hitközségi elnök halála miatt.

Feldmájer „képzelgése” szerint Kerényi Andrást, a csepeli hitközség elnökét azért vitte el 64 évesen a rák, mert a csepeli zsinagóga építkezése a fenti személyek aknamunkája miatt nem indulhatott meg.

feldmajer-peter

Feldmájer Péter

„Gyilkos kór támadta meg és hiába küzdött ellene hősiesen, végül is hitsorsosai miatt veszített. Sokan mondják a daganatos megbetegedéseknek nem csak fizikai, hanem lelki okai is vannak és akit folyamatosan érnek lelki bánatok, azok nem tudnak védekezni a kór ellen és belepusztulnak. Persze erre semmi tudományos bizonyíték nincs (…) 

Ha elhinnénk, hogy a rák egyik oka a lelki bánat és levertség, akkor megmondanánk, hogy ki ölte meg őt! Azok, akik aljasságból, irigységből, anyagi haszonlesésből vagy hatalmi játékból megakadályozták, hogy a Csepeli Zsinagóga határidőre felépüljön. 

A rabbi, akinek nem tetszett, hogy erre költenek pénzt, mert azt a saját közösségének akarta, minek Csepelnek is egy zsinagóga, ha neki már van. A befolyásos zsidó, akinek nem tetszett, hogy ilyen drága, az örök időknek szóló épület fog állni Csepelen. A másik befolyásos zsidó, aki saját magának akarta a felépítés dicsőségét! A harmadik befolyásos zsidó, aki nem akarta, hogy valaki másé legyen a zsíros üzlet.

Szóval azt hinnénk, hogy őmiattuk ment el idő előtt, mikor még élhetett volna sokáig, ha a köddé vált tervei miatti bánat le nem gyűri ellenállását. De hát tudjuk, hogy mindez csak képzelgés, mert az embereket nem a lelki bánat öli meg, így hát akik a halálért felelősek lehetnének nem is éreznek semmit, csak hullatják krokodilkönnyeiket.”

Feldmájert arroganciájáért bírálták sokan Mazsihisz elnöki tevékenysége idején, többek között ez vezetett távozásához. Vajon ha vitapartnerei közül egy is elhalálozott, ő lenne érte a felelős?

Feldmájer az új BZSH ügyvezető igazgató, Schwezoff Dávid és csapata által létrehozott honlapon tette közzé nekrológját. Összenő, ami összetartozik? A Schwezoff-Feldmájer tengely felkészül Heisler András eltávolítására?

 

[popup][/popup]