Elítélték a marokkói bevándorlót, aki agyonszúrt egy szembejövő angol férfit

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Egy marokkói menedékkérőt pénteken életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, amiért halálra késelt egy szembejövő brit férfit, úgymond bosszúból az október 7-i izraeli katonai válaszlépés miatt.

A 45 éves Ahmed Alid az északkelet-angliai Hartlepool város utcáin gyilkolta meg az áldozatot, a 70 éves Terence Carney-t, nyolc nappal azután, hogy a Hamász terroristái tavaly októberben megtámadták Izraelt.

Bobbie Cheema-Grubb bíró azt mondta Alidnak, hogy “terrorcselekményt követett el és gyilkolt…”, és azt mondta, hogy legalább 44 évet kell rács mögött töltenie. A bíró szerint a menedékkérő férfi azért követte el a terrorcselekményt, “hogy megijessze a briteket és aláássa a szabadságjogokat, amelyeket élveznek”.

“Tettét bosszúnak szánta egy idegen ország, Izrael akcióiért, valamint azért, hogy megfélemlítse és befolyásolja a brit kormányt nemzetközi kapcsolataiban”.

Percekkel Carney meggyilkolása előtt Alid megpróbálta meggyilkolni lakótársát, a keresztény hitre tért Javed Nourit is: betört a hálószobájába, és alvás közben baltával fejbeverte.

A Nouri elleni támadás “kísérlet volt arra, hogy megbüntesse társát, amiért áttért a kereszténységre” – mondta a bíró, hozzátéve, hogy a tettes “nem mutatott valódi megbánást vagy szánalmat” áldozatai iránt.

Alid elismerte a rendőrségnek, hogy áldozata ártatlan volt, de azzal indokolta a gyilkosságot, hogy Nagy-Britannia hozta létre a “cionista entitást” (Izraelt), amit el kellene őket távolítani, hozzátéve: “Ők gyerekeket öltek meg, én pedig egy öregembert”.

Az esküdtszék a múlt hónapban egyhangúlag bűnösnek találta.

ToI

[popup][/popup]