Egy kaliforniai egyetem vezetője behódolt az Izrael-ellenes tüntetőknek – másnap„szabadságra ment”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Egy észak-kaliforniai állami egyetem elnöke szabadságra ment, kevesebb mint egy nappal azután, hogy a palesztinbarát tüntetőkkel kötött megállapodás értelmében jóváhagyta Izrael akadémiai bojkottját. Az Izrael-ellenes diákok ezzel a feltétellel voltak hajlandók lebontani sátortáborukat. A gesztust zsidó csoportok és törvényhozók határozottan elítéltek.

MIke Lee (kép forrása: Youtube)

Az akadémiai bojkott mellett a Sonoma State University elnöke, Mike Lee beleegyezett abba is, hogy a Students for Justice in Palestine nevű szervezet, –- az egyetemi zavargások fő szervezője, amelynek országos ernyőszervezete nyíltan dicsérte a Hamász október 7-i mészárlását – “tanácsadó testületet” hozzon létre, amely figyelemmel kíséri a bojkott betartását. A beígért bojkott tartalmaz egy záradékot a lépések nyilvánosságra hozataláról és az Izraellel együttműködő cégekből való tőkekivonásról is.

“A táborozó diákokkal való találkozáskor az volt a célom, hogy feltárjam a lehetőségeket az értelmes változásra, a közös értékek megtalálására és egy biztonságos és befogadó egyetem megteremtésére mindenki számára. Mostanra rájöttem, hogy az egész kampusznak küldött üzenetem sok tekintetben éppen az ellenkező hatást érte el” – írja Lee egy e-mailben.

“A diákok egy csoportjával megegyezésre törekedve diákközösségünk más tagjait marginalizáltam. Tisztában vagyok az okozott károkkal, és teljes mértékben vállalom a felelősséget. Mélységesen sajnálom tetteim nem szándékolt következményeit” – folytatódik az email.

“Szabadságom ideje alatt el fogok gondolkodni az okozott káron, és a kancelláriával együtt fogok dolgozni a következő lépéseken” – végződik az üzenet.

ToI

Címkék:Akadémiai bojkott, anticionizmus, Students for Justice in Palestine

[popup][/popup]