Egy asszonyt megölt, tizenhét embert megsebesített a két palesztin terrorista

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy idős nő meghalt és 17 ember megsebesült, köztük legalább hét gyermek és tinédzser, amikor két palesztin terrorista hétfőn kora délután gázolásos és késeléssel támadást hajtott végre a közép-izraeli Ra’anana városában.

Az áldozat, Edna Bluestein és a merénylet eszközéül szolgáló második autó

A támadás során az elkövetők – két ciszjordániai palesztin, akik illegálisan dolgoztak Izraelben – három járművet foglaltak el, és a város több pontján gyalogosoknak ütköztek, egy vagy több áldozatukat meg is szúrták – közölték a rendőrség, a mentők és a szemtanúk.

A Meir kórház közölte, hogy egy 70 év körüli nő, aki kritikus állapotban érkezett, belehalt sérüléseibe. A nőt később a 79 éves, Ra’anana-i Edna Bluestein néven nevezték meg.

A két gyanúsított neve Ahmed Zidat, 25 éves, és Mahmoud Zidad, 44 éves, mindketten a Hebronhoz közeli, Ciszjordánia déli részén fekvő Bani Naim város lakói. A Shin Bet szerint mindketten feketelistán szerepeltek, mert a múltban többször is illegálisan léptek be Izraelbe.

A támadás délután fél kettő körül kezdődött, amikor az iskolák elbocsátották a diákokat.

A jelentések szerint az egyik terrorista a város Haharoshet utcáján megtámadott egy fekete dzsipet vezető nőt, kirángatta az autóból, és három emberbe belerohant.

A terrorista ezután elakadt, és elhagyta az autót, majd ellopott egy második járművet, és folytatta útját az utcán, ahol további embereket gázolt el.

“Minden egy másodperc alatt történt” – mondta a Katonai Rádiónak egy járókelő, aki szemtanúja volt a támadás kezdetének.

“Hallottuk a csattanás zaját, mintha egy autó nekiment volna egy másiknak” – mondta Eden Arzi. “Láttuk, hogy a sofőr odament, hogy leszúrjon egy nőt, aki elfutott, majd [a sofőr] odament és leszúrt egy 60 éves férfit, miközben a háttérben egy csomó sikoly hallatszott, amíg a földre nem esett”.

A második terrorista eközben leszúrt egy fehér autót vezető nőt a város központi Ahuza utcáján, és könnyebben megsebesítette, majd átvette az autót, és számos más embernek nekiment, mielőtt egy buszmegálló közelében egy villanyoszlopnak ütközött, és gyalog menekült el. A beszámolók szerint a később sérüléseibe belehaló nőt, valamint több gyermeket és tinédzsert is elütöttek ebben az incidensben.

A támadás sérültjeit a Kfar Saba-i Meir kórházba, a tel-avivi Ichilov kórházba, a Petah Tikva-i Beilinson kórházba és a szomszédos Schneider Gyermekgyógyászati Központba szállították.

A Magen David Adom közölte, hogy a sérültek között legalább két súlyos állapotban lévő – egy 34 éves férfi és egy 16 éves fiú -, kilenc közepesen súlyos állapotban lévő és hat könnyű sérült van. (Times Of Israel)

[popup][/popup]