Columbia egyetem: diákok egy csoportja nyíltan dicsőítette a Hamasz október 7-i mészárlását

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Arcukat esernyők, fejfedők és sebészi maszkok mögé rejtve számos diák zsúfolódott be december 6-án a Columbia Egyetem Szociális Munka Iskolájának aulájába, dicsérve és jogosnak nevezve a Hamász október 7-i izraeli mészárlását.

A Columbia Social Workers 4 Palestine (Columbia Szociális Munkások Palesztináért) nevű diákcsoport, amely az eseményt szervezte az összejövetelnek a “tanítás és vita” nevet adta. Az iskola vezetősége nem engedélyezte lemondta a rendezvényt, de a résztvevők mégis megtartották az iskola aulájában.

“Október 7-én a palesztin felszabadító harcosok megmutatták, hogy nem hagyják magukat. Megmutatták a világnak, hogy a palesztin nép harcolni fog a szabadságért és nem fog csendben alkalmazkodni az alávetettséghez” – mondta az eseményen felszólaló egyik diák.

“Megmutatták nekünk, hogy kreativitással, elszántsággal és egyesített erővel a tömegek képesek nagy tettekre, amit minden hősies felszabadító harcban láthattunk Vietnamtól Afganisztánig. Ahogy Mao mondja: “Merjetek küzdeni, merjetek győzni”” – hangzott el a rendezvényen. (ToI)

[popup][/popup]