Brooklyn: odarohant a kisgyerekes anyához, a táskájával fejbe verte, majd elszaladt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Úgy látszik elkezdődött a vadászati szezon zsidókra – így kommentálta a legutóbb bűncselekményt Chaim Deutch, a New York-i városi tanács egyik tagja.

New York, Borough Park (képünk illusztráció)

Ez az ötödik erőszakos zsidóellenes cselekmény a városban a téli ünnepi időszakban. Egy nő, egy Donkin Donuts üzletből kilépve észrevett egy azonosíthatóan zsidó asszonyt, aki éppen a kisfiát tolta az utcán. A támadó először antiszemita szitkokat ordított áldozata felé: “Rohadt zsidó, nemsokára végetek lesz!” Aztán odarohant hozzá, fejbe verte a táskájával, majd elszaladt.

A megtámadott telefonon hívta a rendőrséget, amelyet egy szemtanú vezetett nyomra.

Mayor Bill de Blasio on Twitter

Hate doesn’t have a home in our city. In light of recent anti-Semitic attacks, the NYPD will increase their presence in Boro Park, Crown Heights and Williamsburg. Anyone who terrorizes our Jewish community WILL face justice.

 

Bill de Blasio polgármester ismét elítélte a cselekményt és közölte, hogy megerősítik a rendőri jelenlétet New York zsidók által lakott negyedeiben.

„Aki zsidó közösségünket megfélemlíti, az nem kerüli el az igazságszolgáltatást” – írta twitter üzenetében a polgármester.

Az elkövetőt, a 42 éves Ayana Logant letartóztatták, és támadássa, gyűlöletbűncselekménnyel, zaklatással, kiskorú gyerek veszélyeztetésével és illegális feggyverbirtoklással vádolják.

A 42 éves Ayana Logan, az elkövető

Algemeiner

antisemitism.co.il

[popup][/popup]