Brazília: razzia a templomban, ahol a lelkipásztor újabb Holokausztért imádkozott

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A szövetségi rendőrség Rio de Janeiróban tartott “Shalom” fedőnevű akciója Tupirani da Hora Lores, egy pünkösdi gyülekezet vezetője ellen irányult. A razzia során vallásos irodalmat foglaltak le.

 

Tupirani da Hora Lores lelkipásztor Rio de Janeiro-i templomában, 2020-ban Forrás: Sinaggoa Sem Fronteiras)

Múlt évben da Hora Lores lelkipásztorról film készült, aki a gyülekezetnek tartott prédikációban és közös imában azt mondta: „Istenem, mészárold le a zsidókat, kaszabold le őket kardoddal, mert elhagytak Téged és a többi nemzetet.” A gyülekezet tagjai szenvedélyesen ismételték szavait.

„Hazudtak, kurválkodtak, és amikor bűnbánatra szólították föl őket, azt mondták, úgy tesznek, de hazudtak” – folytatta a lelkipásztor, talán a keresztény inkvizícióra utalva.

„Isten, ismételd meg azt, amit a 2. világháborúban tettél, és tégy igazságot, igazságot, igazságot – ezt kérjük Tőled!” – kiáltotta da Hora Lores a kicsiny radikális evangéliumi gyülekezetének.

Raniery Cavalcanti, a Sinagoga Sem Fronteiras, a brazíliai zsidó közösségek szövetsége ügyvédje panaszt tett da Hora Lores ellen, uszítás miatt . A riói zsidó gyülekezetek és a CONIB zsidó ernyőszervezet is jogi lépéseket foganatosítottak.

Gilberto Ventura rabbi, a Sinagoga Sem Fronteiras alapítója kijelentette: „a lelkipásztort le kellett volna tartóztatni, de a házkutatás is fontos fejleménynek tekinthető”.

JTA – Bassa László

Címkék:Brazília, pünkösdista lelkipásztor, zsidógyűlöllet

[popup][/popup]